تهیه و تولید ماست

omomi1 تهیه و تولید ماست

تاریخچه تولید ماست به هزاران سال قبل برمی گردد. ماست برای اولین بار در مشرقزمین و در فلات ایران تهیه شد. در آن زمان این مناطق دارای زمین های حاصلخیزی براینگهداری و پرورش گوسفند بوده و دام پروران اغلب ماست را از شیر  این دام تهیه می کرده اند.

ماست از تلقیح دو نوع باکتری مخصوص به داخل شیر تولید می شود. پس از تلقیح، شیررا در دمای 43- 40 درجه ی سانتیگراد نگهداری می نمایند. شیر پس از مدتی بر اثر ترشحاسید لاکتیک مترشحه از باکتری ها منعقد می گردد.

برای تولید ماست باید از شیر با کیفیت بالا استفاده شود. این شیر بایدتازه بوده و از دام سالم دوشیده شده باشد. اگر شیر از دامی که دچار بیماری ورمپستان است تهیه شود، این شیر به دلیل ترکیبات غیر طبیعی و همچنین احتمال داشتن باقیمانده ی آنتی بیوتیکی، قابل استفاده برای تولید ماست نخواهد بود.

مواد مورد نیاز برای تهیه ماست

شیر تازه با کیفیت بالا

مایه ی ماست

شیر خشک ( در صورت لزوم (

مراحل تولید ماست

مشکلات و عیوب تولید ماست

1- شیر منعقد نمی شود، یا بافت ماست دانه دار، شنی و آبکیاست.

2- آب انداختگی

3- بد مزگی ماست

متن کامل مقاله را از لینک زیر دانلود کنید….

 

[vip-members]  دانلود فایل [/vip-members]

 

 

حتما بخوانید:  مقاله ای کامل در باب بیماری سرخک

پاسخ دهید