تکنيک‌هاي تهیه و توليد کشت آگار

کشاورزی تکنيک‌هاي تهیه و توليد کشت آگار

تکنيک‌هاي تهیه و توليد کشت آگار

مقدمه

هوايي كه از آن تنفس مي‌كنيم مملو از موجودات بسيار ريز است كه با باد به حركت درمي‌آيند. قارچ‌ها، باكتريها، ويروسها و گياهان براي انتقال گرده‌هاي خود به مناطق ديگر از باد كمك مي‌گيرند. در صورت عدم رعايت نكات بهداشتي، اين ذرات مي‌توانند چه در تهيه كشت خالص و چه در فرآيند توليد قارچ خوراكي خلل وارد نمايند.

به طور كلي منابع اصلي آلاينده محيط كشت عبارتند از

1.محيط اطراف

  1. ظروف كشت

3. ادوات و ابزار کشت

4. پرورش دهنده و لباس وي

5. هاگ‌ها يا ميسليوم قارچ خوراكي

 

قارچ‌ها و تمامي موجودات زنده نسبت به مواد غذايي، رقابت تنگاتنگ و دائمي با يكديگر دارند. هدف از ايجاد يك محيط استريل، حذف يا كاهش اين گونه رقابت و در نهايت فراهم ساختن شرايط مناسب براي تكثير قارچ خوراكي مي‌باشد. اولين مرحله قبل از تهيه كشت خالص، احداث اطاقک تلقيح يا آزمايشگاه استريل است.

طراحي و احداث آزمايشگاه استريل

تجهيزات ذيل در هر آزمايشگاه ضروري است:

ميزان هاگ آلاينده درون آزمايشگاه

آماده کردن محيط کشت

1. pH محيط كشت:

2.ضدعفوني محيط كشت:

الف: با مواد شيميائي:

ب) با بخار:

كشت هاگ[1]

گرفتن نقش هاگ[2]

متن کامل مقاله را از لینک زیر دانلود کنید….

 

[vip-members] دانلود فایل [/vip-members]

 

 

 

حتما بخوانید:  ارزیابی اثرات زیست محیطی آزاد راه تهران – شمال محدوده دهستان سولقان

پاسخ دهید